Wie is de beste werkgever van 2011?

Plezier hebben in je werk is voor veel werknemers een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ieder jaar stelt onderzoeksbureau Effectory dan ook een lijst op met de beste werkgevers. Dit zijn de organisaties waar werknemers voldoende vrijheid krijgen om hun talenten te benutten. Staat jouw werkgever ook in de top-10?

De resultaten van het werkgeversonderzoek zijn bepaald door de werknemers van de diverse organisaties.
Afhankelijk van de grootte van de organisatie moesten minimaal 300 werknemers vragen beantwoorden over hun werknemerstevredenheid. In de categorie meer dan 1.000 werknemers scoorde Stichting Buurtzorg Nederland het beste. Red Bull kwam als beste werkgever uit de bus in de categorie minder dan 1.000 werknemers. Daarnaast is de tevredenheid van werknemers het meest gestegen bij Ziggo (categorie meer dan 1.000 werknemers) en Gezondheidscentrum Asielzoekers (categorie minder dan 1.000 werknemers).

Vrijheid om goed te presteren
Volgens het onderzoeksbureau wordt er door de werkgevers die hoog in de lijst staan goed gebruikgemaakt van ideeën van werknemers. Ook krijgen werknemers in deze organisaties de vrijheid die zij nodig hebben om goed te presteren. Bij organisaties die laag scoren zijn er vaak te veel lagen in de organisatie, waardoor werknemers hun eigen creativiteit niet goed kwijt kunnen. Op de site beste-werkgevers.nl vind je de complete lijst van de 100 beste werkgevers van 2011.