Volkorenbrood populairder dan witbrood

Dat veel Nederlanders het liefst witbrood eten, is een populaire fabel. Uit een onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt juist dat 72% van alle Nederlanders volkorenbrood lekkerder vindt dan witbrood.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd onder ruim 1.000 respondenten, laat zien dat volkorenbrood veruit het populairst is in Nederland. Hiermee scoort volkorenbrood hoger dan meergranenbrood en tarwebrood. Respectievelijk 71% en 63% van de respondenten vindt dit lekkerder dan witbrood. Het Voedingscentrum is blij met deze uitkomst, want volkorenbrood is de gezondste keuze. Het wordt gemaakt van de hele graankorrel en het bevat de meeste voedingsvezels, vitaminen en mineralen van alle broodsoorten.

Gelukkig zijn de meeste Nederlanders hier ook van overtuigd, want uit het onderzoek blijkt dat volkorenbrood wordt gezien als het gezondste ontbijtproduct. Nederlanders geven volkorenbrood een 8,5, gevolgd door bruin(tarwe)brood met een score van 7,9.

Om genoeg vezels en andere voedingsstoffen binnen te krijgen, adviseert het Voedingscentrum 6 tot 7 sneetjes brood per dag te eten.

(Bron: Voedingscentrum)