Tony’s Chocolonely slaafvrij en lekker!

Gisteren schreven we dat Pure chocolade mag; maar welke chocolade kies je? Behalve erg lekker, maar bovenal verantwoord is de chocolade van Tony’s Chocolonely!

Tony’s Chocolonely bestaat sinds 2005 en timmert hard aan de weg om iedereen van super lekkere chocolade te laten genieten.  Tony’s zet je graag aan het denken over de dingen in het leven. Dat begint al met de overtuiging dat ze vinden dat chocolade slaafvrij gemaakt moet kunnen worden. Slaafvrij? Yep, want chocolade is niet normaal lekker, maar als je meer weet over de keten van een groot deel van alle chocolade, dan blijft er een bittere nasmaak hangen.

Het leven op een cacaoplantage is verschrikkelijk. Uitbuiting, dwang tot werken en mishandeling zijn aan de orde van de dag. Kindslaven worden gebruikt om soms meer dan zestien uur achter elkaar te werken. Walgelijke wanpraktijken dus, om voor ons chocolade te kunnen maken. Als je dat weet, dan smaakt die reep wel anders!

Sinds 2002 probeert Tony’s Chocolonely de cacao-criminaliteit aan te pakken. Dit doen ze met TV-programma’s en onderzoek. Ze laten zien hoe chocolade gemaakt wordt en wie er betrokken zijn bij wantoestanden. En we zijn het “Tony’s in Afrika”-project gestart, om nog betere prijzen voor cacao-boeren te kunnen realiseren. Het is tijd om de chocolade-maffia de kop in te drukken. Want chocolade moet 100% slaafvrij gemaakt kunnen worden! Dat is niet makkelijk,  we kunnen het alleen samen aanpakken: industrie, overheden en chocolade-fans.

Meer lezen?

Waar te koop?