Stoelmassage in de praktijk

Stoelmassage of bedrijfsmassage is een massage op een speciaal daarvoor ontworpen massagestoel. De stoelmassage wordt gegeven op het werk, in een rustige ruimte.

De stoelmassage in de praktijk
Bij binnenkomst in de rustige ruimte, weg van alle hectiek van het werk, stelt de masseur zich eerst voor. De masseur vertelt kort over de stoelmassage stoel en laat zien hoe je moet gaan zitten. Vervolgens mag je zelf plaatsnemen. Je kleding kan je gewoon aanhouden, het is een massage door de kleding heen.

Zodra je zit stelt de masseur een aantal vragen over je gezondheid. Over huidige en verleden klachten, of je bij de fysiotherapeut onder behandeling bent, en voor de dames of je zwanger bent of op dit moment zwanger kan zijn. Als dit zo is, wordt de massage aangepast. Ook bij andere klachten wordt de massage aangepast. Dit is voor de de Fit for Work masseur geen probleem vanwege de ruime ervaring van de masseurs in het geven van massages.

Bij de start van de massage leg je je hoofd op het doorvoorbestemde kussen. Er wordt begonnen met de rug. De schouders, armen en handen komen vervolgens aan bod. Als laatste worden de nek en het hoofd gemasseerd.

In een kwartier voel je letterlijk de spanning uit je lijf vloeien en ben je totaal ontspannen. De masseur let goed op of je weer helemaal bij bent en raad aan veel water te drinken waarna je vervolgens geheel ontspannen terug kan gaan naar je werkplek.

Klik hier voor verdere informatie en de positieve effecten van stoelmassage.