Stoelmassage, een investering tegen werkstress

Stoelmassage draagt bij aan het terugdringen van het ziekteverzuim.
De bedrijfsmassage werkt preventief, pakt stress, hoofdpijn, nek- en schouderklachten aan, zeker als dit met een frequentie van 1 x per 2 weken plaatsvindt.
De werkdruk is groot en de werkzaamheden zijn steeds minder fsyiek. Werknemers zitten vaak uren achtereen achter de PC in een statische en vaak verkeerde houding.
Gelukkig voelen werkgevers zich steeds meer verantwoordelijk voor hun werknemers want dit is uiteindelijk ook in het belang van de onderneming. Het is belangrijk dat de medewerker zich bewust is van zijn eigen lichaam waardoor de kans op RSI (Repetitive Strain Injury) afneemt. Daarnaast is een werknemer meer gemotiveerd als hij merkt dat zijn werkgever zich bekommert om zijn situatie en bereid is daar wat aan te doen.

De reacties op de stoelmassage zijn vaak positief. Een masseur(se) bouwt een band op met zijn/haar klanten. Mensen vertellen in vertrouwen over hun werk en privéleven, waarbij soms een intensievere begeleiding noodzakelijk is. Tevens worden eenvoudige rek- en strekoefeningen gegeven die gemakkelijk op de werkplek kunnen worden uitgevoerd. Een goede stoelmasseur(se) geeft ook adviezen over een goede werkhouding. De ervaring leert dat bedrijfsmassage effectief is bij een minimale frequentie van 2 keer per maand.
Een kwalitatief goede stoelmassage onderscheidt zich van de rest en deze garantie wordt gegeven door het kwaliteitskeurmerk van Touchpro. Dit opleidingsinstituut vindt zijn wortels in de VS en is gestoeld op Shiatsu, de Japanse drukpuntenmassage (kijk voor meer informatie op www.touchpro.nl).

De stoelmassage wordt gegeven op de werkplek, liefst in een rustige ruimte waarbij een speciale mobiele stoel wordt meegebracht. De kleding kan men gewoon aanhouden en de behandeling neemt maar 20 minuten in beslag.
Door een combinatie van diverse technieken bevordert een stoelmassage de bloedcirculatie en dat neemt spierspanning weg. Door specifieke drukpunten te behandelen werkt de stoelmassage ook in op het energiestelsel van het lichaam, de meridianen, en worden afvalstoffen afgevoerd. Zeker wanneer iemand telkens terugkerende eenzijdige handelingen moet verrichten, kan een stoelmassage verlichting bieden.

(Bron: Algemeen Dagblad)