Sauna en afvallen

Val je er ook van af als je naar de sauna gaat? Een veelgehoorde vraag, waarbij in de meeste gevallen de wens de vader is van de gedachte. Het antwoord kan even kort als onduidelijk zijn: ja, maar je slankt er niet van af …

Hier is een korte toelichting op zijn plaats. In de sauna zweet je flink. En dus ook gewicht. Dat kan variëren van een paar ons tot soms wel meer dan een kilo. dat ligt er aan hoe heet de sauna is en hoeveel iemand zweet. Wie dus voordat hij naar de sauna gaat op de weegschaal gaat staan en direct na het laatste rondje weer, zal merken dat zijn of haar lichaamsgewicht is afgenomen.

Maar ….. juich niet te vroeg, want dat is maar van zeer tijdelijke aard. Het lichaam is veel vocht kwijtgeraakt en heeft dus behoefte aan aanvulling. Een drankje gaat er dus best in, sauna maakt dorstig. En het duurt dan ook niet zo lang of het verloren gegane gewicht is er weer bij. Wie dus echt wil afvallen zal meer moeten doen. In de meeste gevallen zal dat neerkomen op (veel) minder eten en meer bewegen. Waarbij met name het eerste het meeste helpt om af te vallen.

Naar de sauna is dus geen remedie om af te slanken. Maar er blijven voldoende argumenten over om dat regelmatige saunabezoek wel te doen. Het komt uw gezondheid op vele manieren ten goede. Je voelt je er altijd beter bij. En niet alleen in de sauna!