Saai werk? Slecht voor je gezondheid

Saai werk; niemand vindt het leuk, maar uit een recente Britse studie van psycholoog Sandi Mann blijkt het ook nog eens slecht voor de gezondheid te zijn.

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 100 kantoormedewerkers, blijkt dat één op de vier kantoormedewerkers zich chronisch verveelt. Dit kan zorgen voor een zogenaamde bore-out, maar is tevensslecht voor de gezondheid, zo stelt Mann. Mensen die zich vervelen op het werk grijpen namelijk vaak naar chocola en koffie om de dag door te komen, daarbij zijn ze ook meer geneigd om aan het eind van de dag een borrel te drinken.
Vier van de vijf ondervraagden geeft aan de concentratie te verliezen tijdens het werkomdat het zo saai is. Hierdoor worden ook sneller fouten gemaakt. Volgens Mann suggereren de resultaten van haar onderzoek dat de verveling wordt veroorzaakt door te weinig inspirerend werk. Daarbij stelt de psycholoog dat ergezondere snacks en drankjesaangeboden moeten worden in bedrijfskantines, zodat medewerkers niet ongezond gaan eten.