Saai werk slecht voor de gezondheid

Van saai werk kun je niet alleen een bore-out krijgen, het is ook nog slecht voor je gezondheid. Uit nieuw onderzoek blijkt dat één op de vier kantoormedewerkers zich chronisch verveelt.

Om hun dag door te komen grijpen ze naar chocola en koffie. Dat blijkt uit een Britse studie, uitgevoerd onder 100 kantoormedewerkers, van psycholoog Sandi Mann. Mensen die zich vervelen op het werk zijn ook meer geneigd om aan het eind van de dag een borrel te drinken. Vier van de vijf ondervraagden geeft aan de concentratie te verliezen tijdens het werk omdat het zo saai is. Hierdoor worden ook sneller fouten gemaakt.

Volgens Mann suggereren de resultaten van haar onderzoek dat de verveling wordt veroorzaakt door te weinig inspirerend werk. “Managers moeten kijken naar manieren om de verveling tegen te gaan. Ook moeten ze medewerkers leren hoe ze ermee om moeten gaan. Door bijvoorbeeld een andere invulling van functies en het volgen van cursussen.”

Daarnaast stelt Mann dat er gezondere snacks en drankjes aangeboden moeten worden in bedrijfskantines, zodat medewerkers niet ongezond gaan eten.

(Bron: Gezonheidsnet)