RSI preventie oefeningen.

Wat is rsi
Rsi (Repetitive Strain Injury), is de term die het meest gebruikt wordt voor cumulatief letsel van spieren, pezen en zenuwen in de armen, schouders en nek. De nieuwe term, die in de praktijk nog niet veel gebruikt wordt is kans (klachten van arm, nek en schouder). Deze term is tot stand gekomen omdat rsi de lading niet volledig dekte.

kans
Rsi/kans wordt veroorzaakt door een combinatie van overmatig gebruik, voortdurend terugkerende bewegingen, een eenzijdige (verkeerde) houding. Dit is niet alleen van toepassing tijdens het werk maar ook vaak tijdens andere dagelijkse activiteiten. Vermoeidheid en werkstress spelen hierbij ook een belangrijke rol.

Hieronder volgen oefeningen die u tijdens uw werk aan uw bureau kunt uitvoeren. Uiteraard zijn er veel meer te bedenken, maar dit zijn een aantal voorbeelden. Herhaal de oefeningen een aantal malen per dag zeker wanneer het druk is! En laat de tijdsduur tenminste één minuut zijn. Bij het uitvoeren van de oefeningen moet u op de volgende aandachtspunten letten: Voer de oefeningen rustig uit Rek nooit tot het pijn gaat doen Als door een oefening meer pijn ontstaat, moet u stoppen

Klik op oefeningen micropauze Fit for Work voor een overzicht voor snelle en makkelijke oefeningen voor op je werkplek.