‘Pestgedrag op kantoor kan leiden tot echtscheiding’.

Pestgedrag op het werk, voornamelijk door leidinggevenden, heeft een negatieve invloed op het huwelijk van werknemers.

De stress die werknemers hebben, veroorzaakt door managers, werkt door in de thuissituatie en kan zelfs leiden tot echtscheidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Baylor University in Texas.

Aan 280 werknemers werd gevraagd hoe vaak ze vernederd worden door hun manager of te maken hebben met woede-uitbarstingen op kantoor. Daarnaast werd aan hun partners gevraagd hoeveel spanning er thuis is en hoe vaak de stellen ruzie hebben.

Onder pesten op het werk vallen driftbuien van de baas, grofheid en kritiek in het openbaar, zo schrijft de Daily Mail. Wel blijkt dat hoe langer een stel bij elkaar is, hoe minder de stress op het werk van invloed is op hun huwelijk.

Pestgedrag niet tolereren
Volgens professor Merideth Ferguson van Baylor University is het voor bedrijven noodzakelijk om managers duidelijk te maken dat pestgedrag schadelijk is en niet wordt getolereerd. Volgens collega Dawn Carlson moeten werkgevers stappen ondernemen om deze situaties te voorkomen.

“Pestgedrag blijkt de realiteit van iedere werkplek. Dit onderzoek toont aan hoe zeer deze stress doorwerkt in het privéleven van werknemers.”

(Bron: NU)