Dader

As dader denk u wel eens aan wat u gedaan heeft en aan het leed dat voor het slachtoffer is onstaan. Uw slachtoffer worstelt waarschijnlijk ook met de verwerking van wat er is gebeurd.

Misschien ervaart u gevoelens van spijt, schuld of schaamte en vraagt u zich af hoe het met het slachtoffer gaat. Het kan heel lastig zijn om met deze gevoelens om te gaan. Een manier om te helpen, is door in contact te komen met het slachtoffer. Dit contact, onder begeleiding van een gespecialiseerde registermediator in strafzaken kan helpen, een nieuwe positieve start te maken.

Het kan u en het slachtoffer helpen als u met elkaar contact heeft over wat er is gebeurd. U kunt het slachtoffer vertellen hoe u tot het delict gekomen bent. U kunt uitleggen hoe u eventuele herhaling in de toekomst denkt te voorkomen. Ook kunt u vragen van het slachtoffer beantwoorden. Het kan uw slachtoffer helpen te begrijpen wat er is gebeurd en eventuele angst wegnemen. Tevens kunt u afspraken maken over de materiële schade die is ontstaan.

Copyright © 2001-2016 Fit for Work
mediation & conflicthantering, stoelmassage