Massage op het werk

Wanneer je tegenwoordig zoekt op massage op je werk merk je al vlug dat er vele aanbieders zijn op internet. Er zijn al diverse zoektermen ingeburgerd geraakt. Stoelmassage, bedrijfsmassage, massage op de werkplek, stoelmassage op het werk en mobiele massage.  Het komt allemaal op hetzelfde neer.

De stoelmassage wordt gegeven in een speciale massagestoel. De medewerker kan zijn kleding aanhouden. We behandelen hoofd, nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling duurt 20 minuten. Na de stoelmassage voelt de medewerker zich niet alleen ontspannen en energiek, maar zal ook meer gemotiveerd zijn en beter presteren. Ook het verzuim zal afnemen.

Voor P&O managers is het vaak lastig om een goede keuze te maken uit de vele mogelijkheden van verzuimpreventie. Een veel gehoorde opmerking is, dat de invoering van stoelmassage dubbel-op is, vanwege de aanwezigheid van bedrijfsarts en fysiotherapeut. De kosten worden hierdoor te hoog. Feit is dat deze mensen vaak worden geconsulteerd wanneer er zich al klachten hebben ontwikkeld. En dat is nu juist geen preventie.

Stoelmassage kan hierin de verbindende schakel zijn. Een verkeerde werkhouding uit zich bijna altijd in klachten of andere ongemakken. CANS, de afkorting voor complaints of arms, neck and shoulder vat de klachten goed samen. Stoelmassage draagt bij aan een betere werkhouding en voorkomt RSI en werkgerelateerde klachten. De tips voor beeldschermgebruikers zijn alvast makkelijke oefeningen om uit te voeren en een eerste aanzet voor een betere werkhouding.

Het is verstandig wanneer een stoelmassage wordt geïntegreerd in het RIE plan of het ARBO plan, er gekeken wordt welke interventies er nog meer door de preventieve zorgaanbieder wordt aangeboden.

Als stoelmassage dienstverlener ontvangen we wekelijks offerte aanvragen. Als opdrachtgever is het volgende belangrijk om te overwegen bij de keuze van een goede partij:

  • Vraag naar referenties.
  • Vraag een kennismaking en een demonstratie aan.
  • Wat zijn de aanvullende diensten die aangeboden worden?
  • Is er een landelijk dekkend netwerk?
  • Hoe is de offerte opgebouwd, wat zijn de tarieven?
  • Worden er gekwalificeerde specialisten ingezet?

Klik hier wanneer u  nog vragen of opmerkingen heeft. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Succes met uw keuze!