Jongeren vaker eenzaam dan ouderen.

In tegenstelling van wat vaak gedacht wordt, voelen jongeren tussen de 22 en 34 jaar zich ruim twee keer zo vaak eenzaam als ouderen.

Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van weekblad Margriet, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau onder 500 mannen en vrouwen van 20 jaar en ouder.

Jongeren kennen veel mensen en hebben vaak een groter sociaal netwerk dan ouderen, maar missen echte intimiteit, zo blijkt uit het onderzoek. Voor slechts een derde van de mensen die zich eenzaam voelen, neemt dat gevoel af door het gebruik van sociaal media.

Taboe
Verder blijkt dat er een behoorlijk taboe op eenzaamheid rust. Maar liefst 85 procent van degenen die zich eenzaam voelen, vertelt dit niet tegen vrienden of familie.
Een vijfde van de ondervraagden geeft aan vaker gezelschap te willen hebben en bijna de helft wenst intensiever contact met vrienden.

Feestdagen
Met de feestdagen in het verschiet, neemt het gevoel van eenzaamheid toe, zegt 60 procent van de respondenten. Zelfs meer dan de helft van de mensen mét een relatie voelt zich rond die tijd eenzamer.