HR-manager ontslagen om LinkedIn-profiel

Een human resource-manager uit Groot-Brittannië is ontslagen nadat zijn baas erachter kwam dat zijn cv op LinkedIn stond en dat hij aangaf open te staan voor nieuwe carrièremogelijkheden.

De 34-jarige John Flexman heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn werkgever, gasbedrijf BG Group. Hij is volgens de Britse krant The Telegraph de eerste Brit die een zaak aanspant naar aanleiding van een geschil omtrent een LinkedIn-profiel.

Flexman werd door zijn baas, vanaf diens vakantieadres in de Verenigde Staten, gesommeerd zijn cv offline te halen. De medewerker werd beschuldigd van oneigenlijk gebruik van sociale media en van het vermelden van vertrouwelijke informatie over BG Group in zijn cv.

Het geschil leidde afgelopen juni tot zijn ontslag. Flexman spande vervolgens een rechtszaak tegen BG Group aan, waarin hij honderdduizenden ponden eist. Hij verdiende bij het bedrijf zo’n 68.000 pond met het binnenhalen van nieuw talent.

Vraag
De zaak roept de vraag op hoe werknemers moeten omgaan met online profielen. Op basis van een studie van LinkedIn uit 2007 bleek dat ongeveer de helft van de leden aangeeft interesse te hebben in ‘career opportunities’.

BG Group wil buiten de rechtszaal niet ingaan op de zaak.

(Bron: NU.nl)