Hardlopen, acht redenen om te beginnen

Volgens de website The Huffington Post zijn dit de acht redenen om te beginnen met hardlopen:

1. Jonge huid

Hardlopen zorgt ervoor dat uw huid sneller collageen aanmaakt, dat de huid stevig maakt. Ook stimuleert u de bloedcirculatie in de huid zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast krijgt u van buiten zijn een natuurlijke blos op uw wangen.

2. Sterke botten

Omdat u tijdens het hardlopen uw hele lichaam ‘draagt’, worden uw botten sterker. Ook vermindert u het risico op de botziekte osteoporose.

3. Gezonde hersenen

Hardlopen stimuleert de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen. Ook bevordert het de aanmaak van nieuwe hersencellen, vooral in hippocampus, het gedeelte van de hersenen dat betrokken is bij het opslaan van nieuwe herinneringen.

4. Goed humeur

Ziet u het even niet meer zitten? Trek dan uw hardloopschoenen aan. Rennen zorgt er namelijk voor dat uw hersenen endorfine aanmaken, een stofje dat u een blij gevoel geeft.

5. Anti-stress

Tijdens hardlopen kunt u even uw gedachten op een rijtje zetten. Het is daarom aan te raden om ‘s ochtends te gaan rennen, zodat u gedurende de dag beter omgaat met stress.

6. Goed slapen

Als u slecht slaapt of moeilijk in slaap komt, is hardlopen de oplossing. Omdat uw lichaam dan veel energie verbruikt, voelt u zich ‘s nachts minder rusteloos.

7. Afvallen

Hardlopen is een van de sporten die ervoor zorgt dat uw lichaam snel vet verbrandt. Als u een half uur rent, verbrandt u al snel 300 calorieën.

8. Spieren

Van hardlopen valt u niet alleen af, het zorgt er ook voor dat overtollig vet wordt omgezet in spierweefsel. Het resultaat: een mooier silhouet. U traint namelijk niet alleen uw benen, ook de spieren in uw billen en bovenlichaam worden sterker. Zorg wel dat u goede schoenen aanschaft, zodat u geen last krijgt van uw enkels en voeten.