Exit-mediation, wat is dat?

Bij een arbeidsconflict kunnen de gebruikelijke procedures gevolgd worden, zoals een ontslag aanvraag bij het CWI. Maar ook kan het geschil voorgelegd worden aan een rechter of de commissie gelijke behandelingen. Nadeel hiervan is dat standpunten verharden en het lange vervelende trajecten kunnen zijn.

Maar ook exit-mediation kan worden in gezet om samen een einde te maken aan de arbeidsrelatie. De mediation op het werk wordt dan niet ingezet voor het herstel van de arbeidsrelatie, maar voor de beëindiging van het arbeidscontract.

Tijdens deze mediation, waarbij de partijen vooraf al weten dat de arbeidsrelatie wordt beëindigd, worden afspraken gemaakt over bonussen, vakantie rechten, leaseauto en bijvoorbeeld het concurrentiebeding. Het is mogelijk om de kantonrechtersformule ;
A (aantal dienstjaren) x B (maandsalaris) x C (correctie factor) als basis te nemen.

Voor de werknemer is een exit-mediation traject minder ingrijpend dat een traject via de kantonrechter, hierbij wordt niet stil gestaan bij de emotionele kant van het ontslag. Daarnaast zal de werknemer een beter gevoel over het vertrek hebben omdat ze hebben meegepraat over de uiteindelijke afspraken. Ook voor de medewerkers die wel bij het bedrijf werken is het goed om te zien dat exit-mediation tot de mogelijkheden behoord, mochten ze ooit ook in dezelfde situatie terecht komen.

Leidt de mediation op het werk niet tot een succes? Het is altijd nog mogelijk het aan de rechter voor te leggen.