Eten in het donker erg gewild

Een Franse restaurantketen waar de gasten alleen in het aardedonker kunnen eten, breidt snel uit.

Na de opening in Parijs in 2004 en de vestigingen in Londen, Moskou, Barcelona en Sint-Petersburg, komt er deze maand ook een zaak in New York.
Het idee om het eten alleen te kunnen proeven en te voelen, blijkt mateloos populair. ”Toen ik deze zaak begon, dacht iedereen dat ik stapelgek was, zowel de bank als mijn moeder”, lacht Edouard de Broglie (49), oprichter en eigenaar van ‘Dans le noir’ (In het donker).

”Ik wilde aantonen dat een bedrijf met veel gehandicapte werknemers toch winstgevend kan zijn”. In het bizarre restaurant werken blinde obers.
Hij zei dat de Britse prins WiIlliam en zijn vrouw Kate enkele malen naar het restaurant in Londen zijn gekomen. Volgens hem is het ”een van de weinige plaatsen waar ze kunnen ontsnappen aan paparazzi.” Probleem in de donkere restaurants is wel dat gasten soms hun wijn omstoten.

(Bron: NU)