Ergernissen op de werkvloer

Zinloze mailtjes, continu gekwebbel, je favoriete pen die telkens weer spoorloos is verdwenen, maar heel toevallig een aantal bureaus verder vrolijk wordt gebruikt door een collega. We ergeren ons wat af onder werktijd. Dat is duidelijk. Waar ergeren we ons nu eigenlijk het meest aan?

Hoogstwaarschijnlijk brengen we nog meer tijd door met onze collega’s dan met ons gezin, familie of goede vrienden. Het is daarom niet verwonderlijk dat we ons enorm ergeren op de werkvloer. Je kan het bijna een broeinest van wrok noemen. Een enquête onder 2.000 Britse werknemers maakt duidelijk wat kantoormedewerkers het meest irriteert op de werkvloer. Verrassend dat niemand in rep en roer is over loonsverhogingen, secundaire voorwaarde of ontbrekende waardering van de baas. We maken ons om hele andere dingen druk.

Top 5 ergernissen
1. Slechte kwaliteit koffie en thee.
2. Collega’s die wegduiken zodra het hun beurt is om koffie of thee te halen.
3. Collega’s die te laat binnenkomen en te vroeg vertrekken.
4. Collega’s die nooit eens hun fouten toegeven.
5. De mailbox die elk uur ontploft door de vele zinloze mails die je ontvangt.

Verder werden er dingen genoemd als: je lunch die gestolen wordt uit de gezamenlijke koelkast, vieze lichaamsgeur van collega’s, het te hard praten aan de telefoon, vergast worden door collega’s die stinkende maaltijden nuttigen achter het bureau en collega’s die continu klagen over hun persoonlijke leven.

Een kantoorbaantje van 9 tot 5 lijkt zo makkelijk, maar niks is minder waar. Het is voor velen een dag vol ergernissen.

(Bron Telegraaf)