De link tussen voedsel en depressies

Onderzoek laat zien dat er een sterk verband bestaat tussen het eten van ongezond, bewerkt voedsel en het krijgen van een depressie.

Onderzoekers van de Universiteit van Las Palmas en de Universiteit van Granada bestudeerden 9000 personen die nooit eerder last hadden gehad van een depressie. Er bleek dat de mensen die veel fast food, gefrituurd eten en zoet gebak met kunstmatige toevoegingen aten 51% meer kans hadden om een depressie te krijgen dan diegenen die dit niet aten.
Toevoegingen aan bewerkt voedsel als trans-vetten, kunstmatige zoetstoffen, antibiotica, suiker, kleurstoffen, hormonen en conserveringsmiddelen zouden een oorzaak kunnen zijn.

Almudena Sanchez-Villegas, die het onderzoek leidde, raadt mensen aan om voedsel als cakejes, croissants, donuts, hamburgers en hotdogs te vermijden. Zelfs het eten van kleine hoeveelheden ‘slecht’ voedsel zou de kans op een depressie al vergroten.

(Bron: Welingelichte kringen)