De gezonde voordelen van fruit

Appel: Appelen bevatten essentiële voedingsstoffen die kunnen helpen bij de regulering van bloedsuiker.

Mango’s: Helpen tegen spijsverteringsproblemen, net als ananas. Ook reinigt mango de poriën en wordt gebruikt in de bestrijding van acne.

Papaja: Papaja’s bevatten het spijsverteringsenzym, papaïne. Dit wordt gebruikt voor de succescvolle vertering van eiwitten. Daarnaast is het een medicijn tegen hooikoorts, diarree en allergieën. Ook wordt met papaja sportblessures behandeld.

Druif: Druiven zijn rijk aan mangaan en flavonoïden die beschermen tegen bloedstolsels. De consumptie van druiven verhoogt de bloedtoevoer naar de ogen en helpt tegen nachtblindheid.

Banaan: Deze vrucht is rijk aan kalium en bevat grote hoeveelheden andere materialen zoals calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Dadel: Deze vruchten worden gebruikt om het hart en spieren te versterken.

Citrus: Citrus zijn rijk aan vitamine C en bestrijdt vrije radicalen.

Steenfruit: Steenfruit zoals pruimen zijn rijk aan vitamine C. Ze helpen daarnaast het lichaam immuun te maken tegen kanker-gerelateerde ziektes.

Granaatappel: Dit is een rijke bron van essentiële vitaminen en antioxidanten. Granaatappel vermindert het risico op hart- en vaatziekten en gaat een te hoge bloeddruk tegen.