Conflict op je werk

Conflict op je werk, 15% procent van de werknemers heeft conflicten gehad met de directe leidinggevende en 15% met collega’s (bron: CBS). Dit zijn vaak stressvolle periodes voor de werknemers en vaak trekken ze aan het korte eind.

Wie een conflict heeft is niet ziek

Bij een verziekte werksituatie ligt ziekmelden voor de hand. Het aantal ziekmeldingen in verband met arbeidsconflicten ligt tussen de 70.000 en 100.000 per jaar. Maar wie een conflict heeft, is niet ziek, oordelen bedrijfsartsen. Grote kans dat ze mediation voorstellen. Dat is bemiddeling door een mediator, een onafhankelijke, professionele bemiddelaar, gespecialiseerd in arbeidsconflicten.

Mediation op het werk

Het gaat er bij mediation om dat je weer een zakelijke, werkbare relatie krijgt. Dikke vrienden met je leidinggevende hoef je niet te worden. Bij mediation dragen jij en je leidinggevende onder professionele begeleiding ideeën aan voor de oplossing van het conflict. Je raakt weer on speaking terms met elkaar. Mediation kan een gang naar de rechter voorkomen. En ook rechters stellen steeds vaker mediation voor. Ruim 60% van de zaken die rechters naar een mediator doorverwijzen, krijgen een gedeeltelijk of geheel goede afloop.

Als alleen ontslag rest

Een conflict kan verder werken bij je baas soms echt onmogelijk maken. In dat geval heb je met een gouden handdruk tenminste nog enige genoegdoening. Hoewel: als je het gangbare bedrag krijgt, ligt er voor de doorsnee werknemer niet zoveel goud te wachten. Meestal een half maandsalaris voor elk jaar bij je werkgever waarin je jonger was dan 34 jaar. Voor elk jaar waarin je 35 tot en met 44 jaar was één maandsalaris. Voor elk jaar van 45 tot met 54 jaar anderhalf maandsalaris, en voor elk jaar dat je 55 of ouder was twee maandsalarissen. Dit is de zogeheten kantonrechtersformule. Als je niets doet, snoept de fiscus er een flink deel van af. Verdiep je dus in de financiële consequenties.

Meer weten over mediation op het werk? Klik hier