Tarieven

Fit for Work zal een vast uurtarief hanteren exclusief eventuele andere bijkomende kosten, zoals reiskosten en -tijd. Het honorarium is niet afhankelijk van het verloop van de mediation of van de uitkomst. De kosten worden vaak gedragen door beide partijen, maar het staat natuurlijk vrij hier eigen afspraken over te maken.

Een mediationtraject zal gemiddeld twee tot vijf bijeenkomsten in beslag nemen. Een bijeenkomst bestaat uit een sessie van ongeveer twee tot tweeënhalf uur. Daarbij komen de kosten voor de tijd die de mediator besteedt aan het opstellen van de mediation- en vaststellingsovereenkomst, eventuele verslagen en de correspondentie.

Het exacte aantal sessie om het conflict op te lossen, is moeilijk van tevoren in te schatten. Wanneer partijen in staat zijn nog goed met elkaar te communiceren, verloopt een mediation in de regel sneller dan wanneer de communicatie is vastgelopen.

Goed mogelijk is dat de (rechtsbijstands- of ziektekosten-)verzekeraar de kosten van een mediationtraject vergoedt. Informeer hierover bij uw verzekeraar. Tevens is mogelijk dat u voor een zogenoemde toevoeging in aanmerking komt omdat uw inkomen onder een bepaalde grens uitkomt. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) leest u hierover meer.

Afspraken zijn ook in de avonduren mogelijk.

Copyright © 2001-2016 Fit for Work
mediation & conflicthantering, stoelmassage